Breaking News Martins Licis vinner verdens verdens sterkeste mann

1151
Lesley Flynn

Etter en av de mest spennende, frem og tilbake konkurranser i nyere tid, Vi har en ny verdens sterkeste mann: Martins Licis fra USA. Med seieren blir Licis en av få sterke menn som vinner konkurransen under sitt første pallopptreden.

Helt fra starten trosset konkurrentene varmen og fuktigheten i Bradenton, Florida, over en serie slitsomme kvalifiseringstester. Publikum ble behandlet med en av de tøffeste, mest uforutsigbare kampene sporten noensinne hadde sett. Og til slutt var det den 28 år gamle Licis som sto på toppen av pallen, og forbedret seg på sin back-to-back 4. plass fra 2017 og 2018. Licis ble nummer to på Arnold Strongman Classic tidligere i år.

Mateusz Kieliszkowski (Polen) endte på andreplass totalt, og Hafthor Bjornsson (Island) endte på tredje plass.

Vi har lagt ut hele plasseringene nedenfor.

Spesielt WSM-mester 2018 Hafthor Bjornsson rev sin plantar fascia på dag 1 av konkurransen under Super Yoke & Farmer's Walk Medley-arrangementet, hvor han skulle gå head-to-head med den amerikanske konkurrenten Rob Kearney. I håp om å gjenta sin seier i 2018, fortsatte Björnsson i konkurransen og nådde finalen, men observatører antydet at skaden så ut til å bremse den regjerende mesteren. Etter en serie seire på begynnelsen så Bjornsson nesten ustoppelig ut, med mange eksperter som spådde at han sannsynligvis ville gjenta på enkel måte.

Andre bemerkelsesverdige skader inkluderte Achilles-tårer for både Laurence Shahlaei og Sigfus Fossdal, en biceps-tåre for Robert Oberst, og en bristet triceps for Konstantine Janashia.

Selv om vi aldri vet nøyaktig i hvilken grad skadene påvirket konkurransens utfall, er det tydelig at konkurransen hans var dyp: en blanding av unge, sultne konkurrenter og erfarne sterke mannsveteraner kom klar til Florida, og hadde gode forestillinger for å utfordre tittelen.