Dillon Depiazza og Abraham Sanchez Vinner 2021 NPC rullestol-nasjonale mesterskap

2843
Michael Shaw

IFBB Professional League har utvidet divisjonene de siste årene for å oppmuntre idrettsutøvere til å konkurrere på sine etapper. Et stigende felt av konkurranse har vært rullestolavdelingen. Utøverne som er involvert har tatt sporten sin til nye høyder hvert år. I 2018 gjorde denne divisjonen sitt største hopp da den fikk en plattform på Olympia. Den eneste mesteren som har hatt den tittelen er Harold Kelley, som har vunnet den tre ganger.

Nå kommer nye amatører opp og tjener muligheten til å bli kjent som profesjonelle - i stor grad takket være National Physique Committee (NPC) og Wheelchair National Championships. 2021-utgaven av denne konkurransen fant sted 13. mars 2021 i Palm Beach, FL, og så to nye proffer kronet - Dillon Depiazza og Abraham Sanchez.

Divisjoner innenfor divisjonen

Idrettsutøvere som konkurrerer i rullestol gjør det under to underavdelinger, ufullstendige og komplette. Ufullstendig betyr at ryggmargen til utøveren ikke har blitt helt kuttet. Noen nevrale kretsløp mellom hjernen og kroppen eksisterer. Motsatt betyr fullstendig paraplegi atleten ikke har noen følelse eller følelse under skadepunktet.

[Relatert: Hva du trenger å vite om hvordan du bygger muskler]

Konkurrenter i hver oppstilling sitter i rullestoler som gjør at hele overkroppen kan sees. Hver idrettsutøver fullfører stillinger fra forsiden, sidene og baksiden. Idrettsutøverne blir deretter sammenlignet av dommerne - og blir hovedsakelig bedømt på rygg og brystmasse, armmuskel, skulderutvikling og abs - for å bestemme vinneren.

Mennes ufullstendige resultater

Abraham Sanchez dukket opp i Palm Beach og kommer hjem som IFBB Pro. Sanchez vant nybegynner- og lettvektskonkurranser før han vant den samlede tittelen i samme show. Andreplassen gikk til Xavier Vazquez, som også endte som nummer to i Novice-showet. Avrunding av de tre beste var Matthew Westerfield.

Menns komplette resultater

Det var to konkurrenter i den komplette divisjonen. Den samlede tittelen og prokvalifiseringen gikk til Dillon Depiazza. Andreplass var Tim Caldwell. Caldwell forlot denne konkurransen seirende fordi han var den ubestridte vinneren av Over 40-klassen.

Menns kroppsbygning

Det var bare en gruppe i kroppsdelingen for menn med to utøvere. Xavier Vazquez krysset over i denne divisjonen og drar med seieren. Westerfield var på andreplass.

[Relatert: Hvordan få muskler - en guide til å spise for masse]

Mellomvekt

Det var en konkurrent i den ufullstendige divisjonen mellomvekt. Rory Koonce Jr. ble kåret til vinner siden han var ubestridt.

Kvinnedivisjonen

Det var en kvinnedivisjon planlagt for denne konkurransen, med vinneren som ble med Jen Pasky Jaquin som den andre kvinnelige rullestolproff noensinne. Konkurransen ble imidlertid avlyst på grunn av at ingen idrettsutøvere dukket opp.

Nå som Sanchez og Depiazza er kvalifisert til å delta i pro-konkurranser, kan de begynne å konkurrere umiddelbart for å oppnå en kvalifiseringsplass på Olympia-scenen 2021, som vil finne sted i Orlando, FL, i oktober.

Utvalgt bilde: @wheelchairbodybuilding på Instagram

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.