Cooper og Tatum legger til amerikansk medaljegrev ved University Worlds

4535
Oliver Chandler

I onsdag ettermiddags fremste sesjon ved verdensmesterskapet i universitet fortsatte vektløfting i USA med å øke medaljene sine da James Tatum og Travis Cooper feide sølvmedaljene i kategorien 85 kg.

Cooper løftet vellykket 140KG (308lb) i snappen og 180KG (396lb) i clean & jerk for en total på 320KG (704lb). Hans clean & jerk tilsvarte det beløpet som Adrian Pawlicki heiste; imidlertid vant Cooper sølvet i heisen på grunnlag av lavere kroppsvekt. Han avsluttet konkurransen fjerde totalt.

Tatum lyktes vellykket 151KG (332lb) i ripet og 178KG (392lb) i ren & rike for totalt 329KG (724lb). Han er den nåværende amerikanske rekordinnehaveren i ryggen med 156KG (343lb), som han oppnådde i september i New Orleans. Hans fangst og total var andre bare Sør-Koreas Yeonhak Jang, som var 85KG-mesteren med en total på 344KG (787lb).

Et bilde lagt ut av USA Weightlifting (@usa_weightlifting) den

85 kg

Gull - Yeonhak Jang (KOR) 344KG

Sølv - James Tatum (USA) 329KG

Bronse - Adrian Pawlicki (POL) 327KG

Tidligere på dagen vant Mattie Rodgers tre gullmedaljer og satte tre nye amerikanske universitetsrekorder i 69KG-kategorien.  sant, Rogers endte med 20 kg foran andreplass og to ganger olympiske Marie-Eve Beauchemin-Nadeau fra Canada.

Rodgers ble den 2. amerikaneren som hittil vant (totalt) gull for Team USA; Kerri Keegan vant gull i 48KG-klassen for kvinner på dag 1.

69 kg (kvinner)

Gull - Mattie Rodgers (USA) 235KG

Sølv - Marie-Eve Beauchemin-Nadeau (CAN) 215KG

Bronse - Yun-Szu Yang (TPE) 207KG

Torsdag er den siste konkurransedagen i Mexico, men fans kan fortsatt forvente å se mange store heiser som kommer. Team USAs Marissa Klingseis er en favoritt til å vinne kategorien 75 + KG, og hun har den høyeste oppføringen av alle kvinnene som konkurrerer. Ikke langt unna er imidlertid Mexicos Tania Mascorro, og det er ingen tvil om at fansen i Merida ønsker å se et mesterskap til for hjemlandet. Begge kvinnene har konkurrert flere ganger på den internasjonale scenen for sine respektive land, og det blir en stor konkurranse.

Team Canada forventes å ta med seg medaljer i 75KG-kategorien når to verdenslagsmedlemmer, Kristel Ngarlem og Prabdeep Sanghera, går på plattformen. De har to av de tre beste oppføringene i vektklassen.

Utvalgt bilde: @usa_weightlifting på Instagram

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.