2019 Arnold Australia Strongman-resultater

2974
Vovich Geniusovich

Nå som Arnold Strongman Classic i 2019 er i historiebøkene, er det på tide å begynne å bestemme hvem som skal konkurrere på 2020-arrangementet. Feltet bestemmes delvis av Arnold Pro Strongman Series. Vinnerne av hvert arrangement får automatisk kvalifisering til neste års ASC.

Den første av disse konkurransene fant sted på Arnold Australia Strongman-arrangementet i 2019. 12 mann utgjorde banen og de konkurrerte i seks stevner i løpet av to dager i Melbourne. Slik ser de endelige resultatene ut etter at de endelige representantene ble gjort.

Første - Rob Kearney

Kearney startet den første dagen i denne brannen med å vinne de to første arrangementene. Han fullførte åket på 500 kg (1110 pund) på en tid på 13.22 sekunder, og vant med over fire sekunder over resten av feltet. Han tok også log press max event med et løft på 200 kg (440 pund). Selv om han ikke gjorde det så bra på kraftstrappa, avsluttet han likevel dagen med et poeng totalt ledelse.

Han opprettholdt sin posisjon den andre dagen og hadde en 1.5 poeng ledelse som gikk inn i den siste begivenheten som var Atlas-steinene. Kearney ble nummer fire ved å løfte fire steiner i 75.94 sekunder, men klarte likevel å ta totalseieren med den samme 1.5-punkts margin.

2. - Matjaz Belsak

Belsak er åpenbart en styrke å regne med i alle tilfeller han kommer inn, men var inkonsekvent her. Han startet helgen med å bli 5. i åket, men tok 2. plass i loggpressen maks. Han tok 4. plass i krafttrappen og kom til 3. plass på dag 1. Han utgjorde litt bakke på dag 2, men Kearney klarte å opprettholde ledelsen, slik at Belsak må nøye seg med andreplass. Det vil være andre sterke mannshendelser gjennom sesongen, og det er også et poengsystem, så han har fortsatt muligheter til å tjene sin plass i Columbus neste år.

3. - Rauno Heinla

Det er vanskelig å gjøre opp bakken etter en dårlig start, og det er dessverre situasjonen Heinla befant seg i. Han postet en 9. plass i åket, og i et felt av denne størrelsen er det et vanskelig sted å komme tilbake fra. Han bundet for andre i loggpressen og endte på 3. plass på krafttrappen for å forbedre plasseringen, men selv etter å ha vunnet Atlas-steinene på dag 2, ville han trenge Kearney for å gjøre en feil eller slite hvis han skulle kjempe som aldri skjedde.

Andre merknader

Tre menn fra vertslandet konkurrerte i dette arrangementet. Eddie Williams var den høyeste plasseringen australske i feltet, og endte 5. totalt.

Rongo Keene fra New Zealand endte på 10. plass, men imponerte publikum og Arnold Schwarzenegger ved å delta i en dans hyllest til de 49 menneskene som ble drept i den nylige skytingen i hjemlandet.

Jerry Pritchett fra USA startet helgen godt med å bli nummer to i åket, men hadde å gjøre med en hamstringskade i løpet av helgen. Han konkurrerte fortsatt i hvert arrangement og endte på 6. plass totalt.